Težnja ka boljoj budućnosti

Šta je zavisnost danas?

📣 Došli smo i do desetog, poslednjeg tematskog vebinara posvećenom tome šta znači imati problem sa zavisnošću. Vebinar će voditi psihološkinja Ana Milak u sredu, 26.10. u sklopu tematskih vebinara posvećenim mentalnom zdravlju koje Inprocess realizuje u saradnji sa Centrom Jaki mladi.

👉 priključi se na www.tiny.cc/zavisnost

💡 Da li samo problematična upotreba droga može kao posledicu imati bolest zavisnosti ili postoje i neka druga ponašanja koja možemo da nazovemo zavisničkim. Zapitajmo se da li nad svim našim navikama imamo kontrolu? Da li nekada nerado priznajemo da neka naša ponašanja ipak kontrolišu nas, da smo okupirani njima, da se teško odupiremo potrebi da neku aktivnost ne upražnjavamo, a neretko gubimo interesovanje za sve drugo osim baš te aktivnosti? To mogu biti aktivnosti vezane za naš mobilni telefon, internet, video igrice, društvene mreže, kockanje, šoping, hranu, trening, posao koji radimo, seks… Iako se skoro svi bave gore navedenim aktivnostima i čak mogu da uživaju u njima, videćemo zašto i kada ta ponašanja nazivamo zavisnošću i kakva je njihova sličnost sa zavisnošću od psihoaktivnih supstanci.

Hajde da naučimo da prepoznamo rizike, posledice, uzroke i sve one faktore koji su uključeni u kompleksnu problematiku zavisnosti, ali i da preuzmemo odgovornost za svoj život i zdravlje tako što ćemo donositi informisanije odluke i praviti zdrave izbore.

👉 Za vebinar nije potrebna prethodna prijava, besplatan je i možeš prisustvovati potpuno anonimno. Link za pristup nalazi se na adresi www.tiny.cc/zavisnost