Težnja ka boljoj budućnosti

Proslavili smo Međunarodni dan mladih

Juče smo zajedno sa Centrom „Jaki mladi“, koji u okviru SOS Dečija sela Srbija sprovodi program ekonomskog osnaživanja mladih, obeležili Međunarodni dan mladih.

U duhu ovogodišnje zvanične teme solidarnosti i tolerancije, proveli smo jedno prelepo veče sa kolegama i divnim mladim ljudima i iznova se uverili da su oni najvrednije što jedno društvo ima. Verujući u njih mi ćemo im i dalje pružati podršku jer to je naša dužnost, ali i veliko zadovoljstvo.

Inproces deluje kao udruženje ljudi koji su se okupili oko ideje boljeg društva i želje da doprinesu zajednici i prevashodno unaprede mentalno zdravlje njenih članova. Smatramo da je dobrobit svih članova zajednice naš prioritet jer samo ako je svima oko nas dobro i nama može biti dobro. Mladi ljudi, čiji dan smo juče proslavljali nose svoje izazove drugačije, osetljivija su grupa od ostalih, a ipak su potencijal ovog, kao i svakog društva, oni su nosioci budućnosti i smatramo da je svako ulaganje u njih neophodno, a njihovo osnaživanje suštinsko za društveni napredak.

Zahvalni smo na svim prilikama koje smo imali, a koje smo dobili od iskusnijih organizacija koje su prepoznale naše ideje i vrednosti, kao i naše inicijative i metodologiju i koje su nas na našem putu i približile ranjivim grupama mladih.  Od početka, 2018. godine, naši su mladi treneri sa dugogodišnjim trenerskim iskustvom u radu sa mladima, u centru Jaki mladi volonterski pružali svoje znanje, veštine i vreme kao podršku mladima koji izlaze iz sistema socijalne zaštite.

Duboko verujemo da je osluškivanje mladih sa jedne strane i povezivanje organizacija koje se bave mladima sa druge, važno i da je samo uz zdravu saradnju put do cilja kraći i lakši, a možda i jedini moguć.

Srećan svima dan mladih!