Težnja ka boljoj budućnosti

Održane trodnevne radionice na temu emotivne pismenosti i veština komunikacije u sklopu projekta „The Fellowship of Questions“

„The Fellowship of Questions“ povezuje ljude širom Evrope u potrazi za odgovorima

Beograd, 3. decembar 2020. – Međunarodni projekat „The Fellowship of Questions“ okuplja učesnike/ce iz pet zemalja: Srbije, Rumunije, Portugala, Nemačke i Engleske.

Ovaj projekat, podržan od strane Evropske kulturne fondacije, ima za cilj da podstakne dijalog i kritičko razmišljanje kroz istraživačku metodologiju, fokusirajući se na teme koje su zaista bitne pojedincima tokom ovog neizvesnog perioda obeleženog značajnim promenama izazvanim globalnom situacijom sa COVID-19.

Projekat se sastoji iz dva dela. Prvo, serija lokalnih trodnevnih radionica na srpskom jeziku održana je putem Zoom platforme 7, 9. i 11. decembra 2020. godine, od 19:00 do 20:30 časova. Radionice su se bavile temama emotivne pismenosti, veština komunikacije i izražavanja ličnih stavova i osećanja. Voditelji ovih radionica bili su Tijana Mijalković i Vanja Rakić.

Drugi deo projekta obuhvatao online radionice sa učesnicima iz drugih zemalja na engleskom jeziku, koje su se realizovale od februara do marta.

Projekat „The Fellowship of Questions“ finansijski je podržala Evropska kulturna fondacija, a partneri na projektu su Forum Apulum (Rumunija), Heads Together Productions (Ujedinjeno Kraljevstvo), Oyoun (Nemačka) i El Warcha / Collaborative Design Studio (Portugal).